Iasomia – beneficii surprinzatoare

Iasomia - Florile albe de iasomie in campul inverzit

Putem spune despre iasomie că este una dintre minunile naturii.

Cu numeroase beneficii dovedite, floarea de iasomie și-a câștigat locul printre cele mai adorate și întrebuințate flori .

Un parfum puternic, dar dulce și plăcut, te imbie spre romantism , fiind asociat cu dragostea. Această floare înflorește doar noapte și are o mireasmă inconfundabilă și atrăgătoare.

Însă floarea de iasomie are mult mai multe de oferit decât mirosul dulce și asocieriile romantice. Sub formă de ceai, ulei esențial sau chiar parfum, iasomia oferă beneficii impresionante pentru sănătate :

Iasomia ameliorează depresia

Studiile au demonstrat că mirosul puternic plăcut și atrăgător al iasomiei are un efect pozitiv asupra minții noastre, ameliorând starea de depresie.

Parfumul său stimulează eliberarea anumitor hormoni în organism, inclusiv serotonina – denumită hormonul fericirii – ce duc la o stare de spirit ridicată și un boost de energie.

Previne infectarea

Florile de iasomie sunt cunoscute ca având proprietăți antivirale.

Uleiul esențial de iasomie este un foarte bun antiseptic și dezinfectant, componentele sale, precum benzaldehida și acidul benzoic, având proprietăți germicide, bactericide, fungicide, antimicrobiene și antivirale foarte eficiente.

Când se aplică extern pe răni, iasomia le împiedică să devină septice și elimină efectiv potențiale infecții.

De asemenea, pe cale internă, reduce infecțiile sistemului respirator și poate amelioara răceala și tusea.

Stimulează dorințele sexuale

Cercetările au demonstrat faptul că florile de iasomie au și proprietăți afrodisiace, crescând libidoul și dorința sexuală. De asemenea, ajută la vindecarea unor probleme legate de frigiditate, impotență și alte tulburări sexuale.

Iasomia îndepărtează insomnia

Florile de iasomie au proprietăți sedative și antispasmodice ce îndepărtează insomnia și induc un somn lung, liniștit și odihnitor.

Un somn odihnitor înseamnă un organism mai sănătos, un sistem imunitar ridicat, o productivitate mai mare în activitățile noastre zilnice.

Îngrijește pielea

Uleiul esențial sau cremele ce conțin extract de flori de iasomie au efect benefic asupra îngrijirii pileii, în special în ceea ce privește tratarea pielii uscate și deshidratate, fiind des utilizată pentru tratamentul eczemelor și dermatitelor.

Iasomia oferă un efect liniștitor

Sub formă de ceai, ulei esențial sau parfum, florile de iasomie au un efect sedativ: calmează corpul, mintea, sufletul, în timp ce aduce emoții pozitive și constructive.

Iasomia are proprietăși sedative care ne eliberează de stres, anxietate, disconfort, furie, depresie.

Așadar să profităm de florile de iasomie – această minune pe care ne-a oferit-o natura – prin simplitatea pe care ne-o oferă pentru a avea grijă de noi.

Parfumul florilor de iasomie se combină plăcut cu notele de bergamot, lemn de santal, trandafir sau citrice, precum portocal, lămâi, grepefruit.

Parfumuri cu iz de iasomie:

 • IRIS YODEYMA Apa de parfum 50 ml
  IRIS YODEYMA Apa de parfum 50 ml – note orientale
  69,00 lei
 • Yodeyma IRIS Eau de parfum 100 ml note orientale
  Yodeyma IRIS Eau de parfum 100 ml – note orientale
  121,00 lei
 • IRIS YODEYMA Apa de parfum 15 ml - note orientale
  IRIS YODEYMA Apa de parfum 15 ml – note orientale
  35,00 lei

One thought on “Iasomia – beneficii surprinzatoare

 1. Pingback: Cum sa iti creezi acasa, parfumul preferat: ghid complet

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *