fbpx

Cum si unde sa porti parfumul, pentru a dura mai mult

Corespondent parfumuri Yodeyma

Cum si unde sa porti parfumul, pentru a dura mai mult?

Mii de oameni cumpără parfumuri în fiecare zi, dar câți dintre ei știu cum să îl poarte corect pentru a-i menține mirosul puternic întreaga zi?

Deși o practică obișnuită, majoritatea oamenilor nu știu exact în ce mod să aplice parfumul. astfel încât să le permită să se bucure de el mai mult timp și sunt duși în eroare de mituri și legende depășite.

Este însă foarte ușor să corectați aceste greșeli citind acest articol unde vă vom prezenta:

Tehnici și sfaturi simple și relevante prin care veți învăța secrete interesante din lumea parfumurilor.

Deci, dacă aveți un parfum preferat pe care doriți să îl purtați în cel mai bun mod posibil, citiți mai departe:

Cum si unde sa porti parfumul, pentru a dura mai mult?

Când se aplică parfumul ?

Ar trebui să vă amintiți să aplicați întotdeauna parfumul preferat după ce ați făcut duș sau baie. Atunci când pielea este curată, poate absorbi ușor aroma cu un rezultat maxim în menținerea mirosului în timpul zilei.

De asemenea, puteți aplica vaselina în prealabil și apoi aplicați parfumul pe piele. În acest fel, vaselina va acționa ca un film care împiedică parfumul să intre direct în porii pielii. Rezultatul: un miros de durată mai lungă.

După ce ați aplicat parfumul, trebuie să așteptați un timp până când acesta se va usca pe piele. Apoi să vă îmbrăcați. Dacă vă îmbrăcați imediat ce ați aplicat parfumul, șansele de păstrare a parfumului sunt foarte scăzute.

Cât de mult ar trebui să aplici din parfum ?

Nu aplicați niciodată prea mult parfum.

 S-ar putea să fie greu să estimați cât este de ajuns. Acest lucru poate duce cu ușurință la exagerare în aplicare  și în loc de a atrage oameni, veți obține efectul opus. 

Dacă ați aplicat cantitatea potrivită, parfumul dvs. ar trebui să fie mirosit de persoana cu care vorbiți (sau lângă care stați). O persoană din partea cealaltă de cameră nu ar trebui să simtă mirosul.

Cum să aplicați corect parfumul?

Există mai multe moduri în care puteți aplica parfumul dvs.

 O modalitate este de a pulveriza parfumul în fața dvs. și apoi să intrați în „norul de parfum”. 

Puteți, de asemenea, să pulverizați pieptenele pe care îl folosiți să vă pieptănați părul. 

O altă modalitate este să pulverizați parfumul direct pe piele, de preferință pe zonele pulsante (încheieturile, gâtul, pieptul, coatele și genunchii). Căldura pe care corpul o emite, va purta mirosul parfumului dumneavoastră.

De asemenea, ar trebui să porniți întotdeauna de la partea de jos spre partea de sus a corpului, deoarece aceasta este direcția în care crește căldura și va face ca mirosul să dureze mai mult.

Care sunt cele mai frecvente greșeli în a aplica un parfum ?

Există mai multe greșeli pe care le puteți face atunci când aplicați parfum, chiar dacă urmați sfaturile de mai sus:

  1. Nu trebuie să vă frecați mâinile odată ce ați aplicat parfumul, deoarece va afecta mirosul în sens negativ;
  2. Nu aplicați parfum pe toate zonele de impuls menționate, deoarece veți depăși cantitatea acceptabilă de parfum;
  3. Dacă doriți să pulverizați parfumul direct pe păr, asigurați-vă că există o distanță de câțiva centimetri între sticla  de parfum și păr, deoarece alcoolul din parfum usucă firele părului.

Parfumul și alte produse cosmetice

Nu uitați că parfumul nu este singurul produs cosmetic pe care îl purtați. 

Când faceți duș sau faceți baie, aplicați pe corp multe produse cosmetice diferite, cum ar fi șampon, balsam, loțiuni de corp și așa mai departe, fiecare având propriul parfum.

Care este punctul de aplicare a parfumului dvs. preferat, astfel încât să nu fie imposibil ca oamenii să-l recunoască printre toate celelalte miresme de la produsele cosmetice ?

Puteți evita cu ușurință acest lucru prin alegerea cu atenție a mirosurilor pe care le aplicați pe corpul dumneavoastră.

Alegeți șampoane și balsamuri care sunt asemănătoare cu mireasma parfumului. 

De asemenea, puteți alege produse care sunt de aceeași marcă pentru a vă asigura că parfumurile se completează reciproc.

 O altă opțiune este alegerea produselor cosmetice fără miros și adăugarea în acestea a unor picături din parfumul preferat. Acest lucru va mări longevitatea parfumului tău!

Parfumul și hainele

Nu aplicați niciodată parfum direct pe haine.

Mulți oameni fac această greșeală, crezând că acest lucru va face ca parfumul să dureze mai mult.

Există mai multe motive pentru care nu trebuie să faceți acest lucru. De exemplu, unele parfumuri lasă pete pe haine.

În afară de aceasta, mirosul odată aplicat pe hainele tale, nu va dura mult după ce vei ieși pe ușă. Parfumul nu se va “bloca” pe pielea ta, dacă se aplică pe hainele tale.

Parfumul și anotimpurile

Fiecare sezon are propriile sale cerințe specifice cu privire la cantitatea de parfum care trebuie aplicată.

Cu alte cuvinte, cantitatea de parfum pe care o aplicați depinde de sezon.

Zilele fierbinți de vară, de exemplu, vă ajută să păstrați parfumul mai mult timp pe piele. Aceasta înseamnă că, chiar dacă purtați un parfum mai ușor în timpul verii, aplicat în mod sportiv, vă va oferi ore de miros divin.

Pe de altă parte, zilele reci de iarnă au efectul opus. În timpul iernii, ar trebui să alegeți parfumuri cu note de parfum mai bogate și compoziții mai generoase.

Nu este întâmplător că parfumurile de vară sunt mai ușoare, iar parfumurile de iarnă au arome mai puternice și mai bogate.

Parfumul și chimia corpului

Dacă după un timp parfumul dvs. are un miros diferit, o posibilă cauză a acestui lucru poate fi aportul anumitor medicamente sau modificări hormonale în corpul dumneavoastră.

Parfumurile sunt extrem de sensibile la modificările hormonale și acesta este motivul pentru care același parfum miroase diferit pe oameni diferiți.

În astfel de cazuri, dacă utilizați un medicament temporar, puteți aștepta până la terminarea tratamentului și apoi începeți să folosiți din nou parfumul.

Urmând aceste sfaturi, vă veți bucura, în fiecare zi, de mireasma fabuloasă a parfumului preferat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *