fbpx

Consumă aceste 10 alimente pentru piele sănătoasă

10 Cele mai bune alimente pentru o piele sănătoasă

Top 10 Cele mai bune alimente pentru piele sănătoasă.

Nutriția este foarte importantă pentru sănătate.

O dietă nesănătoasă poate afecta metabolismul, poate determina creșterea în greutate și chiar poate deteriora organele, cum ar fi inima și ficatul.

De asemenea, piele poate fi afectată semnificativ de ceea ce mănânci.

Află ce alimente sunt aliații tăi, pentru o piele hidratată și luminoasă.

Somon - 10 alimente pentru o piele sănătoasă

1. Peștele gras

Tipurile de pește gras, cum ar fi somonul, conțin acizi grași omega-3 care pot reduce inflamația, care poate provoca roșeață și acnee, și pot menține pielea hidratată și suplă.

Sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine ​​de înaltă calitate, vitamina E și zinc.

Vitamina E este esențială pentru a îți proteja pielea împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi și inflamații.

Avocado-10-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa

2. Avocado

Avocado are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, esențiale pentru a menține pielea flexibilă și hidratată.

De asemenea, avocado conține compuși care protejează pielea de daunele provocate de soare. Deteriorarea prin UV a pielii poate aduce riduri și alte semne de îmbătrânire.

Avocado este și o sursă bună de vitamina E, un antioxidant important care protejează pielea de daunele oxidative.

Nuci - 10-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa

3. Nucile – alimente pentru piele sănătoasă

Nucile sunt alimente excelente, pentru o piele sănătoasă.

Sunt o sursă bună de acizi grași esențiali, precum omega-3 și omega 6, grăsimi pe care corpul tău nu le poate produce singur.

Nucile sunt și sursă bună de zinc, vitamina E, seleniu și proteine ​​- toate acestea fiind substanțe nutritive de care are nevoie pielea pentru a rămâne sănătoasă.

Seminte-de-floarea-soarelui-10-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa

4. Semințe de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv vitamina E, care este un important antioxidant pentru piele.

  • 28 de grame de semințe de floarea-soarelui conțin 49% din necesarul zilnic al organismului pentru vitamina E, 41% pentru seleniu, 14% pentru zinc și 5,5 grame de proteine.
Cartofi-dulci-10-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa

5. Cartofi dulci – alimente pentru piele sănătoasă

Beta carotenul este un nutrient găsit în plante. Funcționează ca provitamină A, ceea ce înseamnă că poate fi transformată în vitamina A de organismul tău.

Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de beta-caroten, care acționează ca un protector solar natural și îți poate proteja pielea de daunele provocate de soare.

Broccoli-10-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa

6. Broccoli

Bine cunoscutul broccoli este plin de vitamine și minerale importante pentru sănătatea pielii, inclusiv zinc, vitamina A și vitamina C.

De asemenea, conține luteină, un carotenoid ce ajută în protejarea pielii de deteriorarea oxidativă, care provocă uscarea și încrețirea pielii.

În plus, conține și sulforafan, care poate ajuta la prevenirea cancerului de piele și te poate proteja de arsurile solare.

Rosii-10-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa

7. Roșii – alimente pentru piele sănătoasă

Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina C și s-a demonstrat că beta carotenul, luteina și licopenul conținute de acestea, protejează pielea împotriva deteriorării cauzate de soare.

De asemenea, pot ajuta la prevenirea ridurilor.

Asocierea alimentelor bogate în carotenoizi, cum sunt roșiile, cu o sursă de grăsime, cum ar fi brânza sau uleiul de măsline este recomandată, deoarece grăsimea crește absorbția carotenoidelor .

Ciocolata-neagra-10-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa

8. Ciocolata neagră – alimente pentru piele sănătoasă

Dacă mai ai nevoie de încă un motiv să mănânci ciocolată, iată-l: Cacao din conținutul său are efecte fenomenale asupra pielii.

După 6-12 săptămâni de consum zilnic a 20 de grame de ciocolată neagră, bogată în antioxidanți, participanții la un studiu au prezentat o piele mai luminoasă și mai hidratată, mai puțin aspră, mai puțin sensibilă la arsurile solare și un flux sanguin mai bun (ceea ce aduce mai multe substanțe nutritive la nivelul pielii).

Alte câteva studii au observat îmbunătățiri ale aspectului ridurilor.

Alege ciocolată neagră cu cel puțin 70% cacao, pentru a maximiza beneficiile și pentru a menține zahărul adăugat la minimum.

ceai-verde-10-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa

9. Ceaiul verde

Ceaiul verde te poate ajuta să îți protejezi pielea de deteriorare și îmbătrânire. Compușii puternici găsiți în ceaiul verde se numesc catehine și acționează pentru a îmbunătăți sănătatea pielii, în mai multe moduri.

Catechinele găsite în ceaiul verde sunt antioxidanți puternici care pot proteja pielea împotriva daunelor provocate de soare și pot reduce roșeața, precum și îmbunătăți hidratarea, grosimea și elasticitatea acesteia.

Sfat: evită să bei ceaiul cu lapte, deoarece există dovezi că laptele ar putea reduce efectul antioxidanților din ceaiul verde.

Struguri-rosii-10-alimente-pentru-o-piele-sanatoasa

10. Strugurii roșii – alimente pentru piele sănătoasă

Strugurii roșii sunt renumiți pentru conținerea resveratrolului, un compus care provine din pielea strugurilor roșii.

Resveratrolul, faimosul antioxidant găsit în strugurii roșii, poate încetini procesul de îmbătrânire a pielii, prin afectarea radicalilor liberi dăunători care afectează celulele.

Prin urmare, ar trebui să crești aportul de struguri roșii și fructe de pădure.

Așadar, asigură-te că obții suficienți nutrienți esențiali pentru a îți proteja pielea. Alimentele enumerate sunt opțiuni excelente pentru a menține pielea sănătoasă, luminoasă și atractivă.

Sursa: www.healthline.com Sursa foto: www.google.com


Descoperă în magazinul nostru online:

Parfumuri YODEYMA pentru Femei

Yodeyma IRIS Eau de parfum – note orientale

37,00 lei137,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *